perjantai 4. syyskuuta 2015

Elokuun budjetti

Nyt tulee kauan lupaamani budjetti elokuusta. Tosiaan homma meni hieman myöhäseksi, koska spending trackerini sanoi itsensä irti kuun lopussa - joten jouduin etsimään kaikki tiedot uudelleen verkkopankista sekä kuukauden kuiteilta. Hetki siis meni, että nämä tiedot veti yhteen.

Kuukausi näyttää seuraavanlaiselta:

- Kelalle maksoin jo heinäkuussa sekä elokuun, että syyskuun laskut. Minun pitää maksaa opintorahaa takaisin siis, koska tulorajat menivät yli edellisessä koulutuksessani. (Lomatrahat yms. sekoitti pakan täysin, vaikka tulorajaa laskin kuukausittain. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.) Yksi erä on siis 330€ ja tämä on seuraavaksi edessä viimeistään lokakuussa. 4 erää on vielä jäljellä maksamatta, joten puolessa välissä ollaan.
- Asuntojeni yhtiövastikkeet maksoin myös jo heinäkuussa, joten ne eivät ole elokuun budjetissa sen vuoksi.

Elokuussa tienasin todella nihkeästi, palkkaa taisi tulla hieman alle 300€. Tämä johtui siitä, että olin heinäkuun lomalla; lomarahat maksettiin jo etukäteen heinäkuussa. Elokuussa tuli myös vuokratuloa 494€, mutta aika pitkälti elettiin säästöillä. (Eli toisinsanoen heinäkuun lomarahoilla, joita yritin saada pidettyä taas säästössä mahdollisimman paljon)

Elokuu ei kuitenkaan ollut kovin budjettiystävällinen kuukausi, sillä tuntuu että vastoinkäymisiä tuli vastoinkäymisen eteen. En myöskään pihistellyt esim. ruokaostoksissani, vaan mansikoihin tuhlasin varmaan 80€.

Säästöön en juurikaan saanut mitään, lainoihin meni rahaa korkoineen n. 300€ josta itse laina lyheni 200€. Säästö siis sekin. Toisessa asunnossani ei myöskään ollut vielä vuokralaista, vaan asuimme asunnossa itse oman talomme remontin ajan.

Ruoka: 194,29€ (20€:lla miehelle kaikke turhaa, mitä itse en suuhun laittaisi, mansikoihin yms muuhun turhaan varmaan 50€. Kovin pihejä ruuan suhteen ei elokuussa oltu)
Käyttötavara: 52,45€ (naamanpuhdistusaineita, puuteri & huulirasva, wc-paperia sekä isoin erä meni koulutarvikkeisiin; vihkoihin, kansioihin yms!)
Alkoholi: 33,14€ (Ja tämän reissun jälkeen muistin taas, kuinka turhaa touhua se juominen on. Ei kiitos, ei ollut kiva reissu.)
Puhelin: 42,91€ (Tässä oli sekä kesä- että heinäkuukin.)
Auton osakasko: 23,35€
Bensa: 90€
Koira: 26,20€ (Ruoka ostettu 16.08 -> merkkasin päivämäärän koska haluan seurata kauanko yksi säkki riittää.. :D)
Kissat: 28,60€ (Olen tehnyt huomion, että kissoihin menee paljon enemmän rahaa kuin isoon koiraan!)
Veikkaus: 15€ (Kesälomareissulla sorruin nettiarpoihin kun oli tylsää + tein loton)
Kouluruoka: 10,20€
Vaatteet 3kpl Huuto.net: 24,50€ (Josta myöhemmin myin jo yhden)

Menot ilman asuntoja: 540,64€
Asuntojen menot: 300€ (yhtiövastikkeet maksettu aikaisemmin)
Asuntojen tulot: 494€
Palkka: 260€
Muut tulot: 46,50 (lueteltu alempana)
Menot yhteensä: 840,64€
Tulot yhteensä: 800,5€
Tulos: -40,64€

Muita tuloja kuussa oli 46,50€:

* Myin 20€:lla takin, josta itse maksoin 15€. Näin ollen sain siitä 15€ voittoa. Tämä oli heräteostos kirpputorilta, halpa urheilutakki josta tiesin saavani enemmän kun myyn eteenpäin. :D Moraalisesti en tiedä onko oikein, mutta se ei ole tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa. Jokainen osapuoli voitti, kirpputorimyyjä sai rahansa, minä vielä vähän enemmän ja ostaja hyvän laadukkaan takin itselleen. :)
* Myin mekon 9,50€ josta postimaksut olivat 2€. Omani sain takaisin, eli 7,50€.
* Myin kauppatieteiden pääsykoekirjan hintaan 25€, josta postimaksut olivat 6€. Sain itse siis 19€.
* Sain huiman 5€ pistesetelin Keskolta. :D 

Kokonaisuudessaan kuukaudesta siis selvittiin, mutta hieman jäätiin tappiolle. Kesälomat sekoitti pakan aika hyvin, vaikka käytännössä minulle tuli isot lomarahat joten sain säästöön enemmän kuin ilman lomaa olisin saanut. Kerkesin muuten kesälomalla jo tekemätään töitäkin kun en osannut pysyä työpaikalta pois. Ratkaisu ei kyllä ole mikään kehumisen arvoinen, vaan nyt myöhemmin kaduttaa. :D

SAINKO SÄÄSTÖÖN KUUKAUDESSA?

- En laskenut tarkalleen, mitä sain säästöön. Käytännössä koko kuukausi meni niin, että elin säästöillä, koska lomarahat olin pantannut säästötilille josta niitä siirtelin tarpeen mukaan käyttötilille. Siksi tätä on hieman hankala arvioida.
- Laina lyhentyi 200€, korkoihin meni varmaan joku 70-100€ välistä vielä päälle. (Toinen laina on siis nyt vain koroilla, siksi korkojen suuruus niin iso)
- Lyhensin lainaa kuitenkin ylimääräiselle 50€:lla, kun jäi heinäkuusta käyttötilille "ylimääräiseksi". Pieni summa, mutta pienistä summista kertyy lopulta iso summa.
- Kuukauden lopulla sain käyttötililtäni siirretty 11,11€ säästötilille. :'D
- Sain mummultani lahjaksi 200€. Säästöön tämä parempia aikoja varten. 

1 kommentti:

  1. Miten tällä hetkellä menee opintojen ja säästämisen kanssa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Pidetäänhän blogin kommenttien sisältö asiallisena. Kiitos.