maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tervetuloa!

Sydämellisesti tervetuloa mukaan lukemaan Sonjan säästöpossu sairastui ähkyyn -blogia. 


Olen jo pidemmän aikaa miettinyt jonkinlaisen blogin perustamista, mutta en ole oikein tarkalleen tiennyt minkälaisen haluan perustaa. Mielessä on käynyt ihan perus mielipide blogi, mutta sitten havahduin säästö- ja sijoittamisblogin perustamisen mielenkiintoisuuteen. Miksi en jakaisi myös muille ajatuksia, joita täällä pienessä päässäni pyörii liittyen rahaan, sijoittamiseen, säästämiseen ja muutenkin talouteen? Ajatus lähti liikkeelle siitä, kun viime yönä selailin erilaisia säästö- ja sijoitusblogeja, ja harmittelin kuinka vähän "tavallisilla" ihmisillä on blogeja näihin aiheisiin liittyen. Silti tämä on aihe, joka puhuttaa ja mietityttää jokaista. Huomasin, että itselleni on suunnattoman raskasta lukea ammattilaisten kirjoittamia blogeja sijoittamisesta. Sanasto on liian raskasta, ja vaikka postauksia lukisinkin niin niistä 70% on minulle utopiaa. Itseäni ei tällä hetkellä kiinnosta warrantit tai ROE:t. Toki nekin olisi hyvä oppia, jotta tajuaa enemmän esimerkiksi osakesijoittamisesta. Lähtökohtani blogille on kuitenkin amatöörimäinen kirjoittajan ote sekä maanläheinen lähetysmistapa. Olen siis melko matalapalkkainen nuori nainen, joka yrittää lähestyä säästämistä ja sijoittamista "tavallisen" ihmisen näkökulmasta. Tavoitteeni eivät ole kovin suuret vaan yritän edetä pienin askelin. Melkein jokaisella ihmisellä on mahdollisuus edes pieneen kuukausi säästämiseen, ja haluaisin jakaa teille ideoita sekä kulkea tätä matkaa teidän kanssanne. Toki en pistä pahakseni, vaikka joskus saavuttaisin sijoituksillani taloudellisen riippumattomuuden, mutta siihen on huiman pitkä matka. Haluan kuitenkin painottaa sitä, että en pysty sijoittamaan 1000 euroja kuukaudessa tai en tienaa 50 000€ vuodessa. On siis äärettömän pieniä summia mitä pyörittelen blogissani ja jonka avulla yritän lähteä tätä pyörää pyörittämään. Mutta pienistä pisaroista muodostuu lopulta järvi, edes pieni sellainen. Blogissa varmasti törmäätte myös ihan tavallisiin asioihin liittyen elämiseen ja sitä kautta heijastaen taloudellisiin asioihin. Rahahan nykyään vaikuttaa kaikkeen.


 KIRJOITTAJAN ESITTELY:

  •  Olen 22-vuotias nainen. Asun mieheni kanssa maalla pienessä omakotitalossa.
  • Olen hyvin maanläheinen ja rakastan metsässä samoilua sekä eläimiä. Taloudessamme asuu koira sekä kaksi kissaa. Harrastan lenkkeilyä, kuntosalia, uimista sekä ratsastusta.
  •  Olen innostunut asuntosijoittamisesta. Tähän ratkaisuun olen päätynyt kun laitoin oman asuntoni vuokralle muuttaessani miehen luo. Myöhemmin ostin pilkkahintaan toisen sijoitusasunnon samalta paikkakunnalta.
  •  Olen valmistunut asiakaspalvelun ja myynnin merkonomiksi ja työskennellyt monta vuotta kaupan alalla. Myöhemmin valmistuin vielä talous- ja toimistopalveluiden merkonomiksi, josta heräsi kiinnostus talousasioihin.
  •  Aloitan koulun nyt syksyllä 2015 ammattikorkeakoulussa insinöörilinjalla. Asia on siis vielä melko uusi, enkä tiedä lainkaan kuinka talouden ja budjetin käy opintojen aikana.
  •  En juo alkoholia juurikaan tai polta tupakkaa. Olen aikanaan juonut monia euroja alas kurkusta, ja jotenkin siihen sitten havahtui jossakin vaiheessa että nyt loppui. Vaikka harmittaa nämä juodut eurot, olen onnellinen että päätöksen tein kuitenkin näinkin nuorena.
  •  Olen ihan tyytyväinen elämääni nyt. En ole ikinä odottanut paljoa tai vaatinut suuria, vaan olen aika jalat maassa kulkeva persoona. 
  •  Suurin haaveeni liittyen talouteen on saada opiskelut kunnialla päätökseen ja sen jälkeen oman alan töitä. Toivon myös, että saisin lainat maksettua mahdollisimman pian pois ja näin ollen voisin tehdä lisäsiirtoja rahaan liittyen.
  •  Suurin haaveeni elämään liittyen on elää terve ja onnellinen elämä läheisteni seurassa. Toivon, että mieheni jaksaa katsoa minua hautaan asti ja saamme pari/kolme ihanaa lasta. Suuri haaveeni on myös ostaa pieni maatila, jonne saisin hommattua pari omaa hevosta. Se olisi sitä elämää. Toivon myös, että en sairastu vaan saisin elää terveenä. Tätä toivon myös läheisille. Toivon myös, että löydän hienoja ystäviä elämääni tulevaisuudessa.

Kai tässä oli tärkeimmät asiat. Jos tänne blogiini eksyy jossakin vaiheessa lukijoita, toivon teiltä kommentteja, kysymyksiä ja ideoita kommenttiboksiin. Pidetäänhän sisältö asiallisena. Haluan myös kuulla teidän taloudellisista säästötavoistanne ja elämästä muutenkin.

Hyvää kesän jatkoa, vaikka ilma ei olekaan ainakaan täällä päin Suomea suosinut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Pidetäänhän blogin kommenttien sisältö asiallisena. Kiitos.