maanantai 3. elokuuta 2015

Omituiset säästötavat

Nauroin tuossa itsekseni omituisia säästötapojani. Tällä hetkellä siirrän välillä käyttötililtäni summan X rahaa toisen pankin tililleni. Minulla ei ole mitään tietoa paljonko siellä tilillä on rahaa (ehkä n. 100€ vasta tällä hetkellä) mutta se on jutun pointti. Tuntuu, että sitä rahaa 'ei ole olemassa' koska en tarkalleen tiedä paljonko sitä on ja se on poissa näkyvistä. Näin ollen sitä ei tule käytettyäkään. On siis iloinen yllätys kun joskus ks. tilille kirjaudun katsomaan paljonko siellä on säästössä. Tällä voin tehdä esimerkiksi ylimääräisen lainanlyhennyksen tai sijoittaa osakkeisiin. Säästössä olevaan rahamäärään tätä en kuitenkaan ole laskenut.

Kerään myös kotiini pieneen purkkiin kolikoita sekä joitakin seteleitä. Kun se alkaa tulemaan täyteen, aion viedä sen pankkiin ja tehdä ylimääräisen lainanlyhennyksen. En edes tiedä mitä järkeä tässä on, on vain kivaa että 'ylimääräistä' rahaa ilmestyy joskus jostain vaikkei sitä ole laskenut mukaan mihinkään budjettiin/tavoitteeseen.

Lisäksi minulla on kyllä pakkomielle noihin ylimääräisiin lainanlyhennyksiin. Tahdon vain lainat nopeasti maksuun ja saan siitä mielihyvää, että lyhenevät nopeammin kuin pitäisi. Voi sitä tunnetta kun se määrä on 0€. :) Toivottavasti saan sen joskus kokea. Montaa vuotta ei toivottavasti ole aikaa siihen, että toinen laina näyttää ks. summaa. Tällä hetkellä se on 17 600€.

Onko teillä omituisia säästötapoja, ja jos niin millaisia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Pidetäänhän blogin kommenttien sisältö asiallisena. Kiitos.