sunnuntai 2. elokuuta 2015

Spending Tracker

Latasin uuden käytännöllisen sovelluksen puhelimeeni. Puhelimeni on siis iPhone 4 ja App Storesta sain sovelluksen ladattua puhelimeeni helposti, vaikka vähän epäilin että onko tarkoitettu vain uudemmille versioille. (Sovelluksen tiedoissa soveltuvuus oli mielestäni vain 5 ja siitä eteen päin, mutta toimii kuitenkin vanhemmissakin) Sovelluksen nimi on Spending Tracker ja jos ei samanlaista, niin varmasti samantyylisiä ohjelmia löytyy myös muille puhelimille. Sovellusta on helppo käyttää ja kätevä ihan päivittäiseen budjetin seurantaan. Itse olen ollut hieman laiska säästämään kuitteja kuukausibudjetin seuraamiseen ja kulujen ylös kirjaamiseen. Tälläinen sähköinen sovellus joka kulkee mukanani 24/7 toimii minulla parhaiten ja käytetyt kulut tulee kirjattua heti ylös kun kuitti on vielä tallessa.

Latasin sovelluksen vasta heinäkuun viimeiselle viikolle joten budjetoin viimeisen viikon käyttörahakseni tilillä olevan 150€. Tässä hieman esimerkkikuvia sovelluksesta.

Ohjelman perusnäkymä. Näkee siis käytössä olevat varat (vihreällä - income/tulot) ja budjetista jo käytetyt varat (punaisella - expense/menot). Kulut pystyy kategorioimaan eri ryhmiin, jotta tietää kuinka paljon on mennyt mihinkin asiaan. Ohjelma laskee myös paljonko olet taloudessasi plussalla/miinuksella. Säästöön jääneet varat pystyt lisäämään ensi kuukauden budjettiin tai pystyt laittamaan asetukset niin, ettei ohjelma huomioi säästöön jääneitä varoja. Sama asia myös jos tulos on tappiollinen, mutta toisin päin. Eli se jätetään joko huomioimatta, tai miinustetaan ensi kuukauden budjetista. Kuvassa on siis heinäkuun viimeiselle viikolle budjetoitu 150€ (latasin ohjelman vasta kuukauden lopulla, siks budjetoin vain viikon vaikka normaalisti aion seurata aina yhden kuukauden budjettia kerrallaan) ja kuluihin on mennyt seuraavasti: vaatteisiin 47,85€ (poikaystävän synttärilahja), bensaan 20€, ruokaan 15,72€ ja kissojen ruokaan 7,85€. Kululista jatkuu vielä seuraavassa kuvassa koska ei mahtunut yhteen.


Tässä vielä toinen kuva, koska kaikki kulukategoriani eivät mahtuneet ensimmäiseen kuvaan. Eli yllä mainitsin kaikki muut, mutta seuraavat jäivät uupumaan: erilaisiin käyttötavaroihin 5,50€ sekä makeisiin 0,80€. Ajattelin laskea tälläiset "turhan herkut" erikseen, sillä uskon niihinkin menevän kuukaudessa paljon ylimääräistä rahaa. (+Tavoitteeni ihan terveydellisistä syistä syödä mahdollisimman vähän mitään tälläistä ylimääräistä ja epäterveellistä) Plussalle jäätiin +52,28€. Tällä ylijääneellä summalla tein ylimääräisen lyhennyksen lainaani. Laitoin asetukset ohjelmasta niin,että se plussaa ylijääneen osan seuraavan kuukauden budjettiin, mutta miinustin sen seuraavan kuukauden budjetista tekemällä ylimääräisen lainalyhennyksen. Halusin vain, että sovellus laskee jääneet säästöt yhteen, jotta tiedän paljonko olen esim. vuoden aikana tehnyt ylimääräisiä lainalyhennyksiä.

Ohjelmasta pystyy seuraamaan kuluja myös tässä muodossa. Oikeasta yläkulmasta saat muutettua prosentit myös euromuotoon. Kuva euromuotoisesti tämän kuvan alapuolella.

Ohjelmasta pystyy seuraamaan kuluja myös tässä muodossa. Oikeasta yläkulmasta saat muutettua prosentit myös euromuotoon. Kuva euromuotoisesti tämän kuvan alapuolella.

Ohjelmalla pystyt seuraamaan myös kuukausittain menojesi ja tulojesi kehitystä

Ja tosiaan en ole aikaisemmin juuri pitänyt kirjaa tuloistani ja menoistani, vaikka ehdottomasti on pitänyt. Olen ollut aikaansaamaton ja laiska sen asian suhteen. Yleensä jos olen aloittanut kirjanpidon, on innostus hiipunut pikkuhiljaa ja sitten se on jäänyt kokonaan. Nyt aion tehdä ryhdistäytymisliikkeen, sillä omista rahoistaan pysyy paljon paremmin selvillä kun kirjanpito ja budjetointi on päivittäistä. Näkee myös ylimääräiset rahanmenot helposti, sillä pieniinkin asioihin saattaa kulua kuukaudessa yllättävä summa rahaa jos niitä ei kirjaa ylös.

Aion tästä lähtien tehdä joka kuukausi postauksen kuluneen kuukauden budjetinseurannasta miten olen siinä onnistunut/mihin rahani ovat kuukauden aikana kadonneet. Näin pysyn myös itse paremmin tuloistani ja menoistani. On ihan mielenkiintoista seurata, minne ne kaikki rahat menee ja miten tämä vaihtelee kuukausittain. On myös mukavaa nähdä paljonko budjetista saa vielä säästöön (jos saa) kuukauden jälkeen.


2 kommenttia:

  1. Latasin itse myös tämän ohjelman ja tykkään! :) Ensimmäisen kahden viikon jälkeen kiinnitin huomioni juuri rahamäärään, jonka olin käyttänyt turhiin herkkuihin, yli 20 €!! Kyllä ne pienet ostot tekevät lyhyessäkin ajassa yllättävän paljon.

    Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Olen itse myös innoissani ohjelmasta, kun sattumalta sen olemassa olon tajusin toisen blogin kautta. On helppo pitää menot ja tulot ajantasalla kun saa heti kauppareissun jälkeen päivittää ohjelman, kännykkä kun nykypäivänä kulkee melkein koko ajan mukava. Johonkin vihkoon kun rustaisin jotain kirjanpitoa, unohtuisi se melko nopeasti.

      Herkkuihin yms. turhaan menee kyllä yllättävän paljon rahaa. Itse olen yrittänyt vähentää myös terveydellisistä syistä, mutta suotakoomme itsellemme myös jotain nautintoa välillä. :D

      Kävin myös kurkkaamassa blogissasi, vaikutti mielenkiintoiselta joten tulen varmasti lukemaan sitä uudelleenkin!

      Mukavaa elokuun jatkoa sinulle.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Pidetäänhän blogin kommenttien sisältö asiallisena. Kiitos.