torstai 6. elokuuta 2015

Onnellisuuden 10 käskyä

Pohdin omaa onnellisuuttani sekä asennetta elämään. Tein itselleni muistiinpanoksi oman elämäni ja onnellisuuteni 10 käskyä. Mitä pidätte? Millaisia arvoja teillä on omassa elämässänne ja mikä saa teidät onnelliseksi?


 1. Onnellisuus lähtee itsestä. Ihmisen pitää viihtyä itsensä kanssa ja omassa elämässään ennen kuin voi olla onnellinen aidosti kenenkään muun kanssa. Toiset ihmiset eivät ole vastuussa sinun onnellisuudestasi, vaan sinä itse. Itse pystyt siihen vaikuttamaan. Toki perhe vaikuttaa onnellisuuteen, mutta onnellisuuden pitää pystyä rakentamaan myös yksin.

2. Pitää oppia päästämään irti asioista jotka eivät palvele sinua enää. Toisinaan tämä sattuu, mutta on sen arvoista.

3. Olkaa kiitollisia asioista, joita elämässänne on. Älkää aina keskittykö vain asioihin jotka puuttuvat. Usein tajuamme kiitollisuuden arvoiset asiat vasta kun olemme menettäneet ne.

4. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Ei vedetä rajoja mahdollisen ja mahdottoman välille. Uskalletaan haaveilla, unelmoida ja yrittää. Mitä vaan voi tapahtua.

5. On kannattavaa päästää irti liiasta kontrollista ja antaa elämän viedä. Se on vapauttavaa ja voimaannuttavaa. On hienoa nähdä, että elämä kantaa ja asiat järjestyvät usein tavalla tai toisella.

6. Rajoitamme elämäämme usein eniten itse, omilla uskomuksillamme ja peloillamme. Jos emme olisi niin jyrkkiä ja kapea katseisia uskaltaisimme hypätä rohkeasti uusiin asioihin ja näin saavuttaa erilaisia asioita. Mitään ei tapahdu, jos ei uskalla yrittää.

7. Päästäessäsi irti menneisyydestä saatat menettää monia asioita. Tämä saattaa kuitenkin tuoda elämääsi enemmän rikastuttavia asioita. Pystyt vaikuttamaan elämääsi ja tulevaisuuteesi erilaisilla valinoilla. Pitää vaan löytää se uskallus ja ottaa askel parempaan.

8. Älkää keskittykö pelkkään suoritukseen. Nauttikaa matkasta. Muistakaa pysähtyä, ihastella kukkivaa niittyä tai ilta-aurinkoa. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä toisinaan.

9. Hyväksykää, ettei elämä tule ikinä valmiiksi. Se on kohdusta hautaan keskeneräinen. Emme voi kontrolloida kaikkea tapahtuvaa vaan elämme kohtalon armoilla.

10. Keskittykää asioihin, jotka tekevät teidät onnellisiksi. On turha kuluttaa aikaa asioihin, jotka vievät energiaa enemmän kuin tuovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Pidetäänhän blogin kommenttien sisältö asiallisena. Kiitos.